tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kallio vastassa

Olin kaivurin mukana koko päivän kaivuuhommissa. Aamulla satoi ensin vettä ja siksi en huomannut paljon aurinkorasvoja levitellä. Kuinkas ollakaan iltapäivän aurinko pääsi yllättämään ja sain komean raksarusketuksen (käsivarret ja niska punaisena).

Joka tapauksessa tontilla tapahtui paljon tänään. Lvi-tarvikkeet tulivat, mursketta tuli pari kasettia, sain uppopumpulla tyhjennettyä kaivantoa vesistä, tilasin vesi- ja viemäriliitosten asennuksen, tilasin tärylätkän seuraavalle päivällä pohjien tiivistämistä varten, sovin työmaakopin toimituksesta tälle viikolle, pidin katselmusta louhintaurakoitsijan kanssa ja sain toisenkin urakoitsijan tiedot tarjouspyyntöä varten.

Autokatoksen pohjalle sora levitetty, osa talon pohjasta kaivettu auki.

Tosiaan talon alta löytyikin kallio, joka oli oletettua korkeammalla. Eli osittain 0,5 m liian korkealla, jos ei halua muuttaa suunnitelmia. Tässä vaiheessa ehkä odottamaton ja suurehko kuluerä. Toki täytyy ajatella myös niin, että talo tulee hyvälle perustalle, kun sen saa hyvän kalliopohjan päälle. Ja säästäähän sitä suodatinkankaassakin, kun sitä ei tarvita kallion päälle... =)

Aikataulut menevät kokonaan uusiksi, kun louhinta tulee väliin, mutta täytyy tehdä saunarakennusta ensin valmiiksi. Se kun ei seiso kallion päällä kuten asuinrakennus.

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti