torstai 26. heinäkuuta 2012

Kaiken ytimessä on aika

Huomenna on jännä päivä! Saunarakennuksen alapohjaelementit tulevat ja ne yritetään ensin asentaa auton omalla hiabilla. Jos auto pääsee tarpeeksi lähelle ja asennus onnistuu näin, säästämme hieman nosturikuluissa ja ennen kaikkea ajassa. Miehellä alkaa ensi viikolla työt, eli työntäyteinen kesäloma on nyt ohi. Kaikki säästetty aika on tämän takia kultaakin kalliimpaa.

Eristestyroxit asennettuina.

Tänään A sai veljensä M:n kanssa asennettua saunarakennuksen perustuksiin eristestyroxit perustusten sisäpuolelle. Lisäksi päärakennuksen anturoiden päälle asennettiin tänään radonkaista, eli kaistale kumibitumia estämään radonin nousu seinärakenteiden kautta asuintiloihin. Lisäksi päärakennukseen ehdittiin asentaa kellarin kulmaharkot, joista on hyvä lähteä muuraamaan kellarin seiniä ylemmäs. Tutut ammattimiehet eivät pääsekään nyt viikonloppuna auttamaan kellarin muuraustöissä, joten veljekset jatkavat töitä viikonlopunkin yli keskenään. Eiköhän se tuntivauhtikin pikkuhiljaa siitä kasva.

Kellarin radonkaistat on nyt asennettu, kulmaharkot paikoillaan.

Tavoitteemme on saada saunarakennukseen katto pään päälle ennen syksyn koiranilmoja ja sisätyötkin hyvälle mallille vielä tämän vuoden puolella. Päärakennuksen osalta tavoitteena on saada kellarin seinät muurattua ennen kuin syyssateet sulattavat kellarikuopan maaseinämät kuravelliksi ja pahimmassa tapauksessa romauttavat ne kuoppaan. Kaikki tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että miehen on joko opeteltava muuraamaan suurpiirteisemmin (lue: nopeammin), tai meidän on palkattava työmaalle lisäapua.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti