tiistai 17. heinäkuuta 2012

Valu- ja soratöitä

Saunarakennuksen anturat valettiin tänään onnistuneesti. A:n mukaan "kuraa" tuli juuri sopivasti. Pieni ylijäänyt osa levitettiin saunarakennukseen tulevan terassin alle. Valaminen oli kuulemma sotkuista hommaa ja suojalasitkin paikallaan. A kävi heti aamutuimaan vuokraamassa Cramolta vibran, jolla anturavalusta saadaan isommat ilmakuplat pois. Sen lisäksi anturavalun pinta hierrettiin tasaiseksi, jotta siihen on helppo lähteä muuraamaan päälle. Hiukan nauratti, kun mies tänään kertoi vibroista ja hieromisesta, tuli ihan muut mielleyhtymät mieleen. :-D

Saunan anturavalu valmiina. Ennen valua muottien ali vedettiin putket.

Nyt kun ulkoseinät alkavat hahmottua, saunarakennus näyttää todella pieneltä. Rakennus on kuitenkin todellisuudessa noin 50 m2 eli ei mikään ihan mini. Muistelen edellisestä projektistamme, että kun seinät alkavat kohota silmien tasoa ylemmäs, huoneiden mittakaavan pystyy taas hahmottamaan hieman paremmin.

Päädyimme lopulta kuljettamaan isommat räjäytyskivet pois tontilta tilanpuutteen vuoksi. Saattaa olla, että voimme kuitenkin myöhemmin saada samat/vastaavat kivet takaisin maaurakoitsijaltamme, jos innostumme rakentamaan niistä jotain. Toki kaikki tämä kuskaaminen maksaa jotain, mutta minkäs teet, kun ylimääräistä tilaa ei ole.

Pienempi louhe on levitetty.

Pienempi louhe (siis räjäytyksistä syntynyt kivimurska) tasoitettiin tänään päärakennuksen pohjalle ja huomenna siihen tulee ihan pientä soraa (0-16 mm) sekaan. Sen jälkeen asennetaan suodatinkangas ja vielä yksi kerros tontilla jo aikaisemminkin käytettyä peruskokoista soraa (5-32 mm). Sitten tulee taas mittamies, joka merkkaa päärakennuksen kulmien paikat kuoppaan ja sen jälkeen päästään toistamaan anturavaluoperaatio myös päärakennukselle.

Saunarakennuksen vakuutuspaperitkin tulivat vihdoin ja eikös niissäkin ollut jälleen korjattavaa. Täytyy huomenna soitella uudelleen vakuutusyhtiöön. Olenkohan ikinä saanut mitään vakuutusasiaa hoidettua kuntoon yhdellä puhelulla/viestillä? *Huoh!*

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti