tiistai 3. heinäkuuta 2012

Vakuutuksia ja mehiläisten valtaama työmaakoppi

Kyllä on vakuutusasiat taas tehty hankaliksi. Olen kysellyt sähköpostitse tarjousta rakennettavan talon vakuutuksille. Kuulemma vaihtoehdot ovat, että vakuutetaan rakennukset täysillä arvoilla neliöiden mukaan, tai lähetämme tontilla olevien materiaalien arvosta aina arvion, jonka mukaan vakuutus lasketaan. Ensimmäinen vaihtoehto kuulostaa turhan kalliilta, kun saunarakennuksen arvioitu valmistumisaika on vasta noin vuoden päässä ja päärakennuksesta on tarkoitus tässä vaiheessa vain rakentaa kellari. Toinen vaihtoehto taas kuulostaa todella hankalalta. Tontilla olevien materiaalien arvohan voi vaihdella yli kymmenentuhannen verran yhdessä vuorokaudessa, enkä minä ainakaan aio olla joka päivä naputtelemassa arvioita vakuutusyhtiölle. Lisäksi kiinnostaisi tietää rakennusaikaisen vakuutuksen ehdot.

Lähetin siis vakuutusyhtiöön pitkän viestillisen kysymyksiä alkaen siitä miten muut heidän asiakkaansa ovat yleensä rakennusajan vakuutukset järjestäneet ja olisiko vakuutusyhtiöllä esimerkiksi jotain valmiusastetaulukkoa auttamaan vakuutuksen ajan tasalla pitämisessä, jatkuen kysymyksiin siitä mitä kaikkea rakennusajan kiinteistövakuutus kattaa ja mitä jo olemassa oleva kotivakuutuksemme kattaa, mitä lasketaan työkaluiksi (esimerkiksi vuokravälineet, koneet ja nosturit, työmaakoppi) ja päättyen siihen millaisen lukon tarvitsemme työmaakoppiin. Vastausta ei pariin päivään kuulunut, joten tänään täytyi sitten soittaa perään. Päädyin ottamaan saunarakennukselle vakuutuksen neliöiden mukaan täysarvolle, niin ei sitten tarvitse koko ajan päivittää vakuutusarvoa. Lopulta hinta jäi sen verran pieneksi, että ei se tässä projektissa enää tunnu juuri miltään. Kellarin osalta katsomme vakuutusarvon hieman myöhemmin, tällä hetkellä tyhjällä kuopalla ei juuri ole arvoa.

Onneksi meillä on vakuutusyhtiössä suora sähköpostiosoite yhdelle henkilölle, joka alunperin myi vakuutuksemme meille. Pari kertaa olen yrittänyt hoitaa asioita yleisen nettipalvelun kautta. Siinä menee vain hermot, kun  pitää koko asia selittää alusta asti eikä asiakaspalvelija silti ymmärrä vastata kuin korkeintaan puoleen kysymyksistä ja niihinkin ihan ympäripyöreästi. Tällä kertaa soitin kyllä ihan vain yleiseen palvelunumeroon ja sain ihan OK palvelua sieltäkin.

Lisäksi olen viime päivinä selvitellyt työmaakoppiasiaa. Etsimme koppia muun muassa nettikirppiksiltä, mutta ainoa myyntitarjous, jonka saimme oli 600 e aika huonossa kunnossa olevasta kopista. Lisäksi harkitsimme tontille pientä väliaikaista siirrettävää mökkiä, joka myös osoittautui tarkoitukseen nähden liian kalliiksi (useampi tuhat euroa) ja vanhaa asuntovaunua, joka olisi ehkä ollut vähän liian hutera ratkaisu. Lopulta selvisi, että koppi löytyy lähempää kuin arvasimmekaan. Enollani on ylimääräisenä vanha koppi, jonka saamme tontille käyttöömme kunhan ensin häädämme kopissa luvatta asustelevat hyyryläiset, eli mehiläiset pois. Ja kuljetuksenkin saamme järjestymään hänen kontaktiensa kautta. Koppi saapui jo tänään ja punaniskamieheni pääsi heti mehiläisen häätö- ja maalaushommiin yhdessä veljensä kanssa.

Nettikirppikseltä ei löytynyt työmaakoppia, mutta uusi taulu kyllä. Tästä taulusta on kiva mahdollisesti lähteä suunnittelemaan värimaailmaa uuden olohuoneen sisustukseen sitten aikanaan.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti