torstai 19. heinäkuuta 2012

Kuokka ja kaksi Jussia

Tänään pääsivät A ja velipoika M oikein vanhanajan lapiohommiin. Päivä venyi, ja iltamyöhään mies vihdoin tuli kotiin tummaksi paahtuneena. Aurinko porotteli koko päivän lähes hellelukemissa. Paras sää siis kaivella putkia soraan!Mittamies kävi jo aikaisin aamulla mittaamassa nurkkapisteet ja kaikki osuivat onneksi kohdilleen, eli saunarakennuksessa valettujen anturoiden kulmiin ja päärakennuksessa nätisti kuoppaan. Aamupäivän A vietti jo tutuksi tulleessa hommassa tärylätkän ohjastajana, täryttäen eilen uupumaan jäänyttä kasetillista sepeliä. Hän onnistui tilaamaan kuorman toimituksen jo heti aamuksi, jolloin tärytyskin valmistui ennen puoltapäivää. Olen muuten virheellisesti puhunut sorasta, sillä kysehän taitaa olla sepelistä. Päivitän lisää sorasanastoa taas tänään Opittua-osioon. Korjatkaa, jos olen jotain ymmärtänyt väärin tai jotain on jäänyt puuttumaan, rakentamisessa on niin paljon opittavaa tällaiselle maallikolle kuin minä!

Puolilta päivin saapuivat saunarakennukseen tarkoitettu harkkokuorma ja bitumikermit ja kaivinkone lähti työmaalta muihin projekteihin. Sen jälkeen veljekset asensivat anturamuotit. Iltapäivän ja illan A ja M huitoivat kuokan ja lapion kanssa kuin kaksi Jussia ja kaivoivat päärakennuksen radonputkiston paikoilleen. Radonputket kiertävät koko rakennuksen noin puolitoista metriä ulkoseinän sisäpuolella, joten voitte uskoa, että siinä riitti kaivamista! Saunarakennus ei erillistä radontuuletusta tarvitse, sillä sinne tulee tuulettuva alapohja, kun taas päärakennukseen tulee kellarin takia maanvarainen perustus. Putket on huomattavasti helpompi kaivaa paikoilleen nyt ennen anturavalua, kun muotit saa vielä nostettua kaivamisen tieltä hetkeksi sivuun.

Anturamuotit paikallaan, radonputkistoa asennetaan.
Ihan viimeiseksi paahtunut papumieheni vielä pohdiskeli ja aloittelikin sähköläpivientejä. Niistä jatketaan sitten huomenna. Lisäksi huomenna valetaan päärakennuksen anturat ja päästään jo ehkä heilumaan vielä lisää kuokan kanssa, sillä salaojatkin pitäisi kaivaa paikoilleen rakennusten ulkoseinien ulkopuolelle syvempiin kuoppiin kuin radonputket. Siinä riittääkin taas kaivamista vähäksi aikaa!

Päivän tulos: Anturamuotit, takana harkko- ja bitumikuormat, radonputket peitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti